Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-29@10:02:31 GMT

کشتی حضرت نوح(ع) با ولایت از موج های خروشان گذشت

تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۸۵۵۸۷۳

سخنران مذهبی در اصفهان گفت: حضرت نوح(ع) در لحظه آخر به پسرش گفت بیا و با ما باش، ولی پسر پاسخ داد بزودی می روم و بالای کوه مأوی می گیرم! پس موجی میان پدر و پسر آمد و پسر غرق شد، ما نیز اگر می خواهیم در مشکلات غرق نشویم، با ولایت سوار کشتی نجات شویم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از ندای اصفهان؛ حجت الاسلام سعید معمارمنتظرین، که ۱۰ شب سخنرانی ماه محرم را با موضوع تفسیر عبارت «ان الحسین مصباح الهدی و سفینه النجاه» انتخاب کرده است، در سخنرانی شب چهارم خود در مسجد رضوی اصفهان، پیرامون تفسیر آیات سوره هود در مورد کشتی حضرت نوح علیه السلام به سخنرانی پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار کرد: همسر حضرت نوح و پسرش هر دو سوار بر کشتی آن حضرت سوار نشدند.

وی افزود: در سوره تحریم آیه ۱۱ خداوند می فرماید: همسر فرعون درخواست می کند که خدایا در بهشت من را داخل کن ولی همسر حضرت نوح(ع) و حضرت لوط (ع) خیانت کردند و داخل آتش شدند پس همسر پیامبر بودن هم معیار نیست.

وی در توصیف چگونگی حرکت کشتی حضرت نوح(ع) گفت: خداوند به حضرت نوح(ع) فرمان داد: کشتی را با توجه به میزان آبی که از زمین می فرستیم و دستور می دهم، زیر نظر ما بساز و سوار کن خانواده و خاندان و هر جفت از حیوانات و کسانی را که به تو ایمان آورده اند. عده ای پس از ۹۵۰ سال به ایشان مومن شدند (پس مایوس از دعوت به دین نشویم). کسانی که ایمان آوردند تعداد آنها کم بود، پس هیچگاه کثرت را ملاک قرار ندهیم.

وی تاکید کرد: خداوند کثرت را در قرآن مذمت کرده است: اکثرهم لایعقلون، اکثرهم لا یشکرون، اکثرهم لایعلمون و کثیر بودن دلیل بر حقانیت نیست.

مبدا حرکت کشتی

وی توضیح داد: مبدا حرکت کشتی حضرت نوح(ع) از مسجد کوفه فعلی بود چون آن موقع خداوند اراده کرده بود که این مکان محل اهل البیت پیغمبر باشد و در آن زمان فقط خاک بود.

این کارشناس دینی گفت: اگر ما با ظاهر کوفه آشنا باشیم می گوییم: «ما اهل کوفه نیستیم امام تنها بماند»؛ ولی اگر با حقیقت و باطن و ملکوت کوفه آشنا شویم می بینیم محل حکومت جهانی امام عصر(عج) قرار خواهد گرفت و ارزشمند است. پس به خود ببالید که در مسیر امیرالمومنین در قلت هستید!

وی در شروع حرکت کشتی حضرت نوح(ع) با استناد به آیه ۴۱ سوره هود بیان کرد:حضرت نوح(ع) گفت: همه با هم سوار شوید و بگویید “بسم الله” تا کشتی حرکت کند. کلمه “مرسها” در قرآن به معنی لنگر انداختن است که این کار هم با بسم الله است.

«اسم الله» کیست؟!

معمار منتظرین توضیح داد: قرآن بسیار دقیق است و می گوید: با کمک «اسم الله» سوار شوید و لنگر اندازید، اگر گفته بود «بالله» یعنی با کمک خدا سوار شوید ولی طبق زیارت ششم از امام صادق(ع) داریم: سلام بر کسی که «اسم الله» است یعنی نشانه ای که تمام صفات خداوند در آن است؛ یعنی ای نوح حرکت کشتی را شروع کن با اسم الله که علی ابن ابیطالب است؛ کشتی با ولایت الله حرکت کرد و وسط مسجد کوفه فعلی قرار گرفت.

در ادامه حجت الاسلام معمار منتظرین به بیان حدیثی از امام صادق(ع) پرداخت: در تفسیر بسم الله داریم: «باء» بسم الله خداست، «سین» آن بزرگی خدا، «میم» ملک الله، «الف» نعمت های خدا که از طریق ولایت ما به خلق می رسد، «لام» الزام خلایق بر قبول ولایت ما و «هاء» خداوند پَست می کند کسی را که ولایت ما را قبول نمی کند.

سخنران افزود: ولایت امیرالمومنین یعنی ولایت خداوند؛ در آیه ۵۵ سوره مائده داریم: «ولیّ شما خداست». کلمه «ولی» مفرد است و در این آیه سه ولی ذکر شده است: ولایت خدا و رسولش و کسانی که در رکوع زکات می دهند، اهل سنت و وهابی ها فقط ولایت خدا را قبول دارند پس قدر این نعمت را بدانیم که ما هر سه این سه ولایت را قبول داریم.

حجت الاسلام معمار به نقل حدیثی از کتاب علامه مجلسی رحمه الله علیه پرداخت و افزود: یکی از اصحاب امام صادق(ع) خدمت ایشان رسید و گفت: آقایان اهل سنت روایت می کنند: زمانی که پیغمبر به معراج رفتند در عرش دید که نوشته شده: «لا اله الاالله محمد رسول الله ابابکر الصدیق…!» امام فرمودند: «سبحان الله حتی این را هم تغییر داده اند!؟» و پس از آن اصل حدیث را فرمودند:

خداوند عرش را خلق کرد و روی ستون های آن نوشت «لا اله الاالله محمد رسول الله علی امیرالمومنین» وقتی خداوند آب را خلق کرد، در مجرای آب نوشت «لا اله الاالله محمد رسول الله علی امیرالمومنین» و زمانی که کرسی را خلق کرد هم روی پایه های آن هم همین جمله را نوشت. زمانی که خداوند اسرافیل را خلق کرد روی پیشانی ملک اعظم خداوند نوشت: لا اله الاالله محمد رسول الله علی امیرالمومنین و روی بال جبرئیل هم همین را نوشت.

حجت الاسلام معمار ادامه حدیث را اینگونه بیان کرد: وقتی خداوند آسمان ها را خلق کرد در کنف آسمان ها همین عبارت را نوشت و زمانی که زمین را خلق کرد در طبقات زمین نوشت و در سر کوه ها که خلق شدند هم نوشت. خداوند ماه و خورشید را هم خلق کرد و روی آنها هم «لا اله الاالله محمد رسول الله علی امیرالمومنین» را نوشت و بدانید در زمان ظهور حضرت حجت این حقایق هم ظاهر می شوند.

این مبلغ دینی با توجه به آخر این حدیث که می گوید «هرگاه یکی از شما گفت: لا اله الاالله محمد رسول الله پس بگویید علی امیرالمومنین ولی الله»، اشاره کرد: علما از این حدیث فتوا می دهند که در اذان هم باید اشهد انّ امیرالمونین علیا ولی الله حتما گفته شود.

ناخدای این کشتی کیست؟

حجت الاسلام معمارمنتظرین گفت: پس ناخدای کشتی حضرت نوح(ع) وجود مبارک حضرت امیرالمومنین(ع) بود که با خیال راحت از بین کوهها و موج ها گذشتند.

وی متذکر شد: این افکار و عقاید متفاوتی که امروزه در جامعه ما وجود دارد نیز مانند همین امواج سهمگین هستند و دریای ما هم دنیایی است که در آن زندگی می کنیم. امام باقر(ع) فرمود: «الدّنیا بحر العمیق».

وی تصریح کرد: حضرت نوح(ع) در لحظه آخر گفت: پسر بیا با ما باش (نگفت از ما باش) ولی پسر پاسخ داد بزودی می روم و بالای کوه مأوی می گیرم! پس موجی میان پدر و پسر آمد و پسر غرق شد، پس ما نیز اگر می خواهیم غرق در مشکلات و گرفتاری ها نشویم، با ولایت سوار کشتی نجات شویم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۵۵۸۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زن و خانواده مرز مواجهه جمهوری اسلامی با غرب است

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله علیرضا اعرافی بعدازظهرشنبه در دیدار با اعضای هیات علمی دانشگاه حضرت معصومه (س) که در سالن جلسات این دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: فلسفه، اخلاق و فقه سه عامل تحول آفرین در علم و دانش هستند و تحقق آنها مسلتزم اهتمام به لایه‌های عملیاتی می‌باشد.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور بیان کرد: امروز متاسفانه در برخی از حوزه‌ها از جمله معماری و شهرسازی اسلامی از الگوی اسلامی علی رغم وجود افراد فرهیخته در تاریخ همچون شیخ بهایی بی بهره هستیم.

امام جمعه قم ابراز کرد: زن و خانواده را مرز مواجهه جمهوری اسلامی با غرب است ضمن اینکه انقلاب اسلامی منطق قابل اجرایی در جهان دارد.

این عضو شورای نگهبان تصریح کرد: انقلاب اسلامی الگوهایی را در موضوع زن خلق کرده و دشمنان نیز با تمرکز به این مسائل قصد کمرنگ نمودن یکسری دستاورها را دارد.

آیت الله اعرافی عنوان کرد: تعهد به ارزش‌ها و الگوهای مبنی بر اسلام و انقلاب منطق یک زن مسلمان می‌باشد و این الگوها باید در جامعه نهادینه شوند.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور اذعان کرد: دانش فنی و بنیه علمی باید در دانشگاه حضرت معصومه (س) و سایر دانشگاه‌ها تقویت بشود ضمن اینکه حضور موثر حوزه علمیه و دانشگاه در عرصه‌های فرهنگی بسیار حائز اهمیت است.

کد خبر 6090460

دیگر خبرها

  • تصاویری از رهبر انقلاب در خلیج فارس
  • ‍ انتصاب سرپرست معاونت سیاسی استاندار سمنان
  • همایش بین المللی اندیشه‌های قرآنی حضرت آیت الله خامنه‌ای در قم برگزار می شود
  • زن و خانواده مرز مواجهه جمهوری اسلامی با غرب است
  • ائمه معصومین(ع) سرآمدان گفت‌وگو بودند/نباید به مقدسات توهین شود
  • دانشگاه حضرت معصومه(س) باید به عنوان یک هویت مستقل بماند
  • ائمه معصومین(ع) سرآمدانِ گفت‌وگو بودند/ احساس مسئولیت مسلمانان، نسبت به تمام بشریت
  • ‌همسر شهید ‌مصطفی خمینی در قم تشییع شد
  • از مشهد تا کربلا با پای دل در طولانی‌ترین پیاده‌روی اربعین
  • آیت الله مکارم خطاب به سردار رادان : درمورد « طرح نور » سست نشوید و محکم ادامه دهید