Web Analytics Made Easy - Statcounter

برای عارف این روزها به سختی می گذرد . او ممکن است از لاک محافظه کاری سنتی اش بیرون آمده و بالاخره این حس را داشته باشد که در عرصه سیاست ورزی باید بیشتر از این ها صریح بود .

محمد حسن خانی پور: نسبت سیاسی محمد را عارف و حسن روحانی بسیار جالب و قابل تامل است . وقتی که محمد رضا عارف در سال 1392 با تصمیم جمعی بزرگان اصلاح طلب و افرادی مانند مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی از انتخابات کناره گیری کرد به خوبی این صدا شنیده می شد که برخی از حامیان اصلاح طلبان در جشن های خیابانی پیروزی حسن روحانی این شعار را فریاد می زدند :«روحانی یادت باشه ، عارف باید باشه».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روحانی هم آن صدا راشنید و محمد رضا عارف را به محل دیدارهایش فراخواند تا با او درباره کابینه سخن بگوید .

آن دیدار تمام شد اما محمد رضا عارف به کابینه راه نیافت . حسن روحانی هرگز در مورد آن دیدار سخن نگفته است . اما محمد رضا عارف اشاراتی به جزییات دیدارداشته است. حتی گفته به او پیشنهاداتی برای حضور دولت شده اما او بوده که قبول نکرده است .

حالا از آن زمان 4 سال گذشته است . تاریخ دوباره تکرار شده و حسن روحانی و محمد رضا عارف دوباره برای انتخاب کابینه با یکدیگر دیدار کرده اند . دیداری که محمد رضا تابش درباره جزییاتش اینگونه گفته است : «این دیدار به منظور بررسی کلیات کابینه دولت دوازدهم و همچنین نقطه‌نظرات مربوط به کابینه، انتظارات و توقعات مردم و حمایتی که نمایندگان در جهت تحقق مطالبات و خواسته‌های مردم از دولت خواهند داشت، صورت گرفت.»او البته ادامه داده است :« با توجه به اینکه عارف زمانی معاون اول رئیس جمهور بوده و یک شخصیت ملی است آن ملاقات به صورت فراکسیونی نبوده، اما پس از نامه درخواست فراکسیون امید برای ملاقات و دیدار با رئیس جمهور صورت گرفت. »

اما هنوز زمان زیادی از این دیدار نگذشته بود که به صورت غیر منتظره ای سخنانی از سوی محمد رضا عارف مطرح شد که تعجب همه را برانگیخت . اظهاراتی که گویا نشان از آن داشته که جلسه عارف و روحانی چندان هم خوب نبوده است .عارف گفته است : «بعضی‌ها پیروز می‌شوند یادشان می‌رود چه کسانی برایشان زحمت کشیدند و من این گله را دارم.در شورای عالی دو کار مهم پیش رو داشتیم، پیروزی در انتخابات سال 96 و ادامه گفتمان اصلاحات که به اتفاق آرا آقای روحانی رای آورد، نتیجه انتخابات اتفاقی نبود بلکه نتیجه شعار امید، آرامش و رونق اقتصادی بود. حادثه تهران در کلان شهر‌ها تکرار شد، خیلی‌ها فکر می‌کردند که با عملکرد ضعیف، مردم اقبالی نشان ندهند اما مشاهده کردید که فاصله رای جوان ارزنده لیست ما در شورای شهر با جریان مقابل 408 هزار رای بود. اگر ما را دنبال نخود سیاه نفرستند قصد ما کمک کردن و ادامه راه است. »

عارف همچنین گفته است :« در انتخابات اردیبهشت هیچ شکی نیست که پیروزی روحانی مدیون اصلاح‌طلبان است. خواهش ما در آستانه تشکیل دولت دوازدهم همراهی و هماهنگی با فراکسیون امید است و هیچ سهم‌خواهی نخواهیم داشت. انتظارمان از روحانی این است با شورای عالی اصلاح‌طلبان مشورت کند.»

این اظهارات امروز صبح با واکنش محکمی از سوی نزدیکترین فرد به روحانی مواجه شده است . حسام الدین آشنا نوشته است :

« درست است گه گفتمان از جنس سهم خواهی نیست اما امان از سهم خواهی های افراد به اسم جریان». این شاید تند ترین پاسخی باشد که از سمت حسن روحانی به محمد رضا عارف در 4 سال گذشته در سطح رسانه ای بیان شده باشد . محمد رضا عارف حتما انتظار این اظهارات را نداشته است . هنوز معلوم نیست که در دیدار محمد رضا عارف و روحانی چه گذشته و چه درخواستی مطرح شده که عارف از آن به عنوان دنبال نخود سیاه فرستادن یاد می کند .به نظر می رسد ماجرای نسبت سیاسی جدید عارف و روحانی بیشتر از این ها رسانه ای خواهد شد . چرا که هم حسن روحانی حس خواهد کرد که آنچه به بدنه انتقال می یابد برایش حیاتی استو هم محمد رضا عارف است که بسیار تلاش می کند خود را از زیر بار اتهاماتی که حسام الدین آشنا به او وارد کرده خلاص کند . اتهاماتی که این روزها زیاد شنیده می شود . از جنس سخنانی که منتجب نیا و رهامی گفته اند و شکوری راد هم از نوع دیگرش را بیان کرده است . برای عارف این روزها به سختی می گذرد . او ممکن است از لاک محافظه کاری سنتی اش بیرون آمده و بالاخره این حس را داشته باشد که در عرصه سیاست ورزی باید بیشتر از این ها صریح بود . فعلا پاسخ یک سوال برای همه مهم است :«در دیدار محرمانه عارف و روحانی چه گذشته و ماجرای نخود سیاه چیست ؟» چه کسی زودتر این سوال را پاسخ خواهد داد ؛ عارف یا روحانی ؟


منبع: نامه نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namehnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نامه نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۲۱۹۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«جعبه سیاه» آدم‌ها رو می‌شود/ چالش‌هایی که گاهی از دست مهمان برنامه در می‌رود

در پرواز از همان لحظه‌ای که هواپیما می‌خواهد پایش را از زمین بردارد و اوج بگیرد، تا وقتی که بخواهد فرود بیاید، تمام ریز و درشت اطلاعات از قبیل ارتفاع، زمان، سرعت و صدا در قطعه‌ای به نام جعبه سیاه ثبت و ضبط می‌گردد. جعبه سیاهی که قرار است در روز مبادا یعنی زمانی که حادثه ناگوار برای سرنشینان هواپیما افتاد، به کار آید. 

حال این «جعبه سیاه» مقابل آدم‌هایی قرار گرفته، که نه در روز مبادا بلکه الان پرده از راز مگوی چهره‌ها بر می‌دارد. صحبت‌هایی که بخشی‌اش در تدوین کار حذف شده و به پخش نرسیده است و بخش‌هایی که برای اولین‌بار مقابل دوربین گفته شده است.

محمدهادی خفاجی، کارگردان برنامه «جعبه سیاه» شبکه افق درباره هدف از تولید برنامه گفت: هدف «جعبه سیاه» نزدیک شدن به آدم‌هایی بوده، که هم مشهورند و هم مقبول. شاید اغلب برنامه‌ها برای گفتگو بیشتر به سراغ افراد مشهور بروند. اما اینکه آن فردِ مشهور چقدر قابل الگوبرداری باشد و چقدر حرکت مفیدی در زندگی‌اش کرده باشد، در «جعبه سیاه» حائز اهمیت بوده است.

خفاجی با بیان اینکه «جعبه سیاه» جزو برنامه‌های تاک شوست، ادامه داد: سعی شده جنس برنامه متفاوت شود. یعنی به سمت فرم حرکت کند و شکل گفتگو صمیمانه، آزاد، چالشی و پر ریتم باشد. 

این کارگردان تلویزیونی در پاسخ به این سوال که اگرچه «جعبه سیاه» می‌خواهد وارد حریم مصاحبه شونده‌ها شود، ولی از سبک کاری آقای عضد (طناز بودنش) پیداست که نمی‌توان انتظار یک گفت‌وگوی چالشی را داشت، افزود: جنس کار برنامه طنز است. به همین دلیل، امیر عضد را انتخاب کردیم. ماجرا از این قرار بود که ما بتوانیم به آدم‌ها نزدیک شویم. یعنی با فراهم کردن فضای طنز در جلو و پشت صحنه صمیمیت ایجاد کنیم و مصاحبه شونده صحبت‌هایی که را که پیش از این مقابل هیچ دوربینی بیان نکرده، به زبان بیاورد. «جعبه سیاه» شکل گرفت، تا هم گفتگو شیرین باشد و هم فضای راحتی برای طرف مقابل فراهم شود.

وی ادامه داد: ما سوالات را پیش‌روی مهمانان می‌گذاشتیم و بر این باوریم که هر سوال یک کلید برای رسیدن به ماجرایی در ذهن مهمان است. وقتی کلید را از مهمان می‌گرفتیم، سوالات چالشی‌مان شروع می‌شد. برای همین، ضبط هر برنامه حداقل چهار ساعت طول می‌کشید. نزدیک به سه ساعت و چند دقیقه راش مفید تولید و بهترین قسمت‌ها در تدوین انتخاب می‌شد. امیر عضد در برنامه نقش طنز را به عهده دارد. اغلب بخش‌هایی که با مهمانان چالش شده جلوی دوربین نیست و فقط خروجی آن پخش می‌شود. چون «جعبه سیاه» ماهیت طنز دارد، ما طنزش را جلوی دوبین نگه داشتیم و بخشی از چالشش را حذف کردیم.

خفاجی در پاسخ به این سوال که آیا قسمتی بوده که مهمان برنامه بگوید نمی‌خواهم این بخش صحبتم پخش شود، تصریح کرد: بله، فت و فراوان. تا جایی که بتوانیم سعی می‌کنیم آنها را قانع کنیم. اما موقعی هم بوده که مهمان آنقدر گرم صحبت شده و در فضای صمیمی برنامه غرق شده است که چیزی گفته، اما بعد از ضبط از ما در خواست کرده تا آن را حذف کنیم و گفته اگر این بخش صحبتم را پخش کنید، برایم بد می‌شود. البته چالش ما به صورت اعتراف‌گیری نبوده است. معمولاً با صمیمیت با مهمان گفتگو کردیم. حتی در محیط پشت صحنه این صمیمیت دیده می‌شود. مثلاً در برنامه تعاملی بین من و امیر عضد دیده می‌شود، که در تدوین حذف نکردیم. 

کارگردان برنامه «جعبه سیاه» در پاسخ به این سوال که آیا کدورتی هم برای مهمانان «جعبه سیاه» پیش آمده؟ مثلاً وقتی در انتهای گفتگو کفن مقابل مهمان برنامه گذاشته شد، باعث ناراحتی نشد؟ توضیح داد: کم، اما پیش می‌آید که ناراحت شوند. حتی یکی از مهمانان رسماً قهر کرد. در واقع، برنامه مواجهه آدم‌ها با سوالات است. حتی اگر فردی از برنامه ناراحت شده، به دلیل ماهیت «جعبه سیاه»، ناراحتی‌اش را در خروجی کار می‌بینید. اگر اتفاق بامزه‌ای هم در پشت صحنه افتاده، مخاطب آن را در خروجی می‌بیند. 

وی با بیان اینکه تعداد مهمانانی که دچار کدورت شدند، در حد سه چهار نفر بودند، افزود: اغلب مهمانان از بخش پایانی برنامه استقبال کردند. 

خفاجی در پاسخ به این سوال که از آنجایی که تولید برنامه «برمودا» جلوتر از برنامه «جعبه سیاه» بوده، فرم این برنامه شبیه برنامه «برمودا» است، گفت: ما در پیش تولید «جعبه سیاه» بودیم، که «برمودا» روانه آنتن شد. ما سعی کردیم از لحاظ طراحی دکور، آیتم محور بودن، نوع بازی‌ها و فرم تغییراتی در برنامه ایجاد کنیم، تا شباهت‌ها به حداقل برسد. حتی از آنجایی یکسری مهمانان «برمودا» در لیست مهمانان برنامه ما بود، آنها را حذف کردیم. به علاوه با استفاده از یک مجری که چندان چهره نبود، سعی کردیم حال و هوای متفاوتی را ایجاد کنیم.

این کارگردان در پاسخ به این سوال که آیا لازم است هر شبکه برنامه گفتگو محور داشته باشد؟ بیان کرد: بیشتر برنامه‌ها گفتگو محور هستند و این قالب جزو فرم‌های رایج تلویزیون است. مهم این است گفتگو از فضای مرسوم و کلیشه‌ای خارج شود و صحبت‌های بیان شده در فرمی مناسب جذابیت لازم برای همراهی مخاطب را داشته باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • سفر فرستاده ویژه پوتین به سودان
  • «جعبه سیاه» آدم‌ها رو می‌شود/ چالش‌هایی که گاهی از دست مهمان برنامه در می‌رود
  • مظفری در جایگاه پنجم رقابت ماده ۸۰۰ متر قرار گرفت
  • زین الدین زیدان و وینیسیوس جونیور، تماشاگران ویژه بازی رافائل نادال در تنیس اوپن مادرید + عکس
  • پاسخ حزب‌الله کوبنده خواهد بود/ با جنگ به جایی نخواهید رسید
  • نعیم قاسم: پاسخ حزب الله کوبنده خواهد بود
  • پاسخ حزب الله لبنان کوبنده خواهد بود | با جنگ به جایی نخواهید رسید
  • شیخ نعیم قاسم: پاسخ حزب الله کوبنده خواهد بود
  • پاسخ حزب الله کوبنده خواهد بود/ با جنگ به جایی نخواهید رسید
  • شوک دوباره گربه‌سیاه به پرسپولیس!